Elevatorcoach

Lars er én af tre elevator coaches i Altan.dk. Lars er en såkaldt “bygningscoach”, modsat vores tekniske coach der er ekspert i elevatorens styresystemer, er Lars’ speciale det bygningsmæssige arbejde omkring opbygning af skakt osv..

Hvad er din rolle i Altan.dk?

”Som elevator coach er mine opgaver mange. Grundlæggende er jeg ansvarlig for at sikre, at kvaliteten er ens på alle vores projekter – det vil sige, at vi gør brug af vores store erfaring og videndeler på tværs af organisationen. Jeg vejleder nye montører, gennemgår og reviderer vores procedurer, deltager som rådgiver på store projekter og står til rådighed hver gang, en kollega eller kunde har et spørgsmål om en konkret sag. Det er min rolle at sikre, at alt er beskrevet, og alle ved, hvad de skal gøre. Men der opstår altid uventede situationer, når man arbejder på ældre etageejendomme. Det handler om meget mere end at montere en elevator. Vi skal passe på gården og de legende børn. Vi skal varsle alle beboerne i tide, sikre at den fine belægning i gården ikke ødelægges og reparere huller i en 100 år gammel facade uden, det kan ses. Blot for at nævne et par ting”.

Hos Altan.dk arbejder montørerne i selvstændige teams. Hvorfor det?

”Det er korrekt. Vores teams består af 2 montører, der sammen dækker alle faggrænser på en elevatorsag. Qua vores meget intensive oplæring, når vi ansætter nye, kan alle planlægge, indkøbe, gennemføre møder med beboerne og udføre det nødvendige arbejde. Det har givet os og vores kunder en masse fordele. Når du uddelegerer ansvar, så løfter teamet opgaven langt mere effektivt, og det skaber motivation og glæde i hverdagen. Vi ved også, at vores kunder sætter pris på det tætte forhold, de opbygger til vores montører. De møder den samme person hver dag, og det har vist sig at være en stor fordel”.

Hvad er udbyttet af alle de anstrengelser?

”Det er vigtigt for os og vores kunder, at vores selvstyrende elevator teams kan planlægge og udføre et elevatorprojekt på egen hånd. Jeg støtter og guider, når behovet er der, men vores oplæring sikrer, at montørerne kan arbejde selvstændigt.

Hvad kan en god montør?

”En Altan.dk montør har et solidt håndværksmæssigt udgangspunkt. Og så har han den rette indstilling i forhold til det, som vi i fællesskab, har lovet kunden. Det betyder alt for os, at der opstår et tillidsfuldt og gerne venskabeligt forhold mellem os og beboerne. De skal leve med os i 2-3 måneder, og vi skal leve med dem”.

Hvad kan Altan.dk gøre bedre?

”Der er hele tiden arbejde i at optimere deltaljerne. Altså enklere arbejdsgange, der giver et bedre slutprodukt. Vi har en vinderkultur, hvor vi elsker at opdage og afprøve det nye, så vi hele tiden er et skridt foran. Der er dog en ting, jeg vil fremhæve som den største udfordring. Qua vores projekteringsafdeling, er det lykkedes os, at levere hurtigere, fordi vi er i stand til at udarbejde et udførligt dokumentationsgrundlag til myndighederne. Man skal forstå, at vi i forløbet er dybt afhængige af kommunens tilladelser. Myndighederne stiller stadig højere krav, og det er præcis dem, vi arbejder på at professionalisere yderligere. Ikke alt er i vores hænder, men vi gør, hvad vi kan for, at vores kunder kan få deres elevator så hurtig som muligt.”

“Kommunikation er et andet fokusområde for os. Vi ved hvor vigtigt det er for vores kunder at de føler sig opdateret, og ved, når der er nye informationer – men også når der ikke er. Det har vi ikke været dygtige nok til, historisk. Det er en lang proces, at få elevator, og derfor kan der ind imellem gå lang tid hvor det, for kunden, føles som om der ikke sker noget. Men det gør der selvfølgelig. Af samme grund arbejder vi hårdt på at få inkluderet vores elevatorsager i vores kundenet, som alle vores kunder får et unikt login til. På nuværende tidspunkt indeholder kundenettet kun oplysninger om vores altansager, men når vi får inkluderet elevatorprojekterne, kan man konstant se hvor langt vi er nået i processen og hvem der er ansvarshavende hos os, ligesom man kan finde det oprindelige tilbud og meget mere. Det er virkelig et super godt værktøj”.

Som coach er det vigtigt at kunne navigere mellem administrativt arbejde og arbejdet på byggepladsen. Vores coach kan faktisk være med i alle processer, lige fra at dele erfaringer som vores konsulenter kan bruge, til når de hjælper til på byggepladserne, hvis der er noget der driller

Læs mere om elevatorprocessen

Selve montagen er én af de 5 procestrin som et almindeligt elevatorprojekt gennemgår – de 4 andre er selve tilbudsfasen, projekteringsfasen, produktionen af elevatoren samt afleveringen

01. Rådgivning og tilbud

02. Elevator projektering

03. Elevatoren produceres

04. Elevatormontage

05. Aflevering & service

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.