Hvad koster en elevator fra Altan.dk?

Den nøjagtige pris afhænger eksempelvis af, hvilken elevator I ønsker, og hvordan bygningen er indrettet. Nogle trappeopgange har god plads til en elevator, mens andre bygninger kræver, at der skal etableres en udvendig skakt.

Som en grov tommelfingerregel skal du regne med, at en komplet installation af en elevator i en hovedtrappe kan udføres for ca. 1.5 – 1.8 mio. kr. inkl. 25% moms. En elevator i en bagtrappe kan udføres for ca. 1.9 – 2.5 mio. kr. inkl. 25% moms. Og en elevator monteret udenpå facaden kan bygges for ca. 1.2 – 1.7 mio. kr. inkl. 25% moms.

Priserne er inkl. opmåling, alle bygningsarbejder, byggepladsforanstaltninger og komplet levering og installation af elevatoren samt relaterede arbejder som følge af lokale myndighedskrav til brandsikring og evt. etablering af nye flugtveje mv.

Specielt brandkrav og adgangsforhold kan have betydning for den endelige pris på opgaven, men selvfølgelig også bygningens højde og indretning – og om der er flere elevatorer, der skal bygges samtidig.

Elevatorer i eksisterende ejendomme er investeringen værd

Det har sine udgifter at etablere elevator. Til gengæld øger en elevator i ejendommen lejlighedens – og faktisk hele ejendommens – værdi, når de skal sælges videre. Ligesom altaner er en elevator et stort plus for de fleste boligsøgere, og en ting som for ældre og gangbesværede kan være et ultimativt krav, når de kigger på bolig.

Så det er bestemt værd at få undersøgt, hvad det vil koste at få en elevator hos jer samt hvad I kan regne med at tjene på jeres investering – flere ejendomsmæglere mener, at en elevator kan øge værdien af en lejlighed med 3000 kr./kvm.

En ny elevator vil give et ekstra strømforbrug i ejendommen, som I naturligvis også skal medregne i overslagsprisen på elevatorprojektet. Forvent et samlet forbrug omkring 1.000 til 1.500 kroner i el om året for driften af elevatoren. Selvom elevatoren kører mange gange om dagen, er det altså ikke et dyrt elforbrug, I skal bekymre jer om.

Læs mere om den store interesse for elevatorer blandt lejlighedssøgende her

Mød vores eksperter

Tøv ikke med at kontakte én af vores elevatorkonsulenter. I stedet for at gisne, kan vi hurtigt vurdere, hvor usikkerhederne i jeres ejendom evt. kan være. Vi kan desuden forsyne jer med et realistisk budgetoplæg, eller et helt konkret, fast, tilbud på jeres projekt, afhængig af hvor i beslutningsprocessen I befinder jer.

Søren Faebo Larsen

Relations- og forretningsudvikler

+45 60 11 57 77
sfa@altan.dk

Kurt Andersen

Afdelingsleder elevator

+45 60 11 57 83
ka@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik