Altanpriser – jo flere altaner jo billigere

Jo flere I er, jo flere er I om at dele omkostningerne til altanerne og jo lavere bliver prisen på den enkelte altan. Når et altanprojekt skal gennemføres, er der en række udgifter, som er fælles: tegninger og beregninger, parkering, arbejdsplatform, etablering af byggeplads, herunder evt. hejs over tag og rådgiver/administrator samt en række andre udgifter, som skal betales, uanset om der er tale om en enkelt eller 50 altaner. Så der er mange faktorer, der indgår i prisen på et altanprojekt. Derfor er det altid en fordel for alle, at få så mange fra foreningen med i projektet som muligt.

Til gården eller gaden?

Altaner kan leveres i flere materialer. Oftest produceres altaner der monteres på gadesiden i stål eller beton, og altaner til gården i stål eller aluminium. Stål er dyrere end aluminium, så materialevalget påvirker prisen. Det samme gør sig gældende for størrelsen, som også vil være afgørende for prisen.

Altantypen påvirker prisen

Altaner på den øverste etage koster typisk mere end på de lavere etager, fordi der er andre og mere omfattende krav til ophængning. Tagaltaner vil oftest være en tand dyrere pga. flere og mere komplicerede bygningsarbejder i taget – det tager kort sagt længere tid at lave en tagaltan end en facadealtan. Den billigste altantype er en fransk altan. Prisen på en fransk altan er laverede, fordi de er nemmere at montere, kræver ikke samme tilladelser og så skal der selvsagt ikke bruges så mange materialer, herunder stål eller aluminium. En anden mulighed er desuden stuealter eller trappenedgange fra stuelejlighederne.

Dørvalg er vigtigt

Valg af altandør er en vigtig del af altanprojektet, som bør indgå i dine overvejelser tidligt i processen. Det er naturligt, at du som kommende altankunde primært fokuserer på selve altanen, materialerne, altanens udseende, placering og ikke mindst størrelsen. Men døren er næsten lige så vigtig at gøre sig grundige overvejelser omkring. Bredden på døren er fast og defineres på baggrund af det eksisterende vindues bredde, men derudover skal du vælge om døren skal åbne ind eller ud, om vinduerne over døren skal være topstyrede, dørens materiale osv.. Altan.dk kan selvfølgelig rådgive dig, men der er også nogle praktiske og udseendemæssige overvejelser, som kun du kan gøre dig.

Tilvalg

Træhåndliste, trægulv, lakeret rækværk eller bundramme. Når du køber en altan, skal du tage stilling til en række tilvalgsmuligheder, der giver din nye altan den sidste finish, og tilvalgene vil påvirke prisen. Når du handler med Altan.dk, har du desuden mulighed for at tilkøbe altanmøbler og andet altantilbehør til din altan. Dette kan gøres via vores webshop www.altanliv.dk, hvor du foruden møbler og tilbehør kan finde inspiration og gode råd til dit altanliv.

 

Altan.dk altanhåndliste

Træhåndlisten er med til at give prikken over i'et på din færdige altan

Altanpris?

Hvad koster en altan så? En standardaltan på halvanden gange tre meter med en 2-fags dør koster typisk 140.000 – 160.000 kr. inkl. moms. Hvis projektet er under 8 altaner, vil altanens pris typisk være lidt højere. En enkelt standard facadealtan på en eksisterende etageejendom, koster ca. 300.000 inkl. moms. Der er altså meget at spare, hvis du kan samle dine naboer om altanprojektet for så er I flere om at dele fællesomkostningerne og dermed falder prisen på den enkelte altan også.

Prisen inkluderer hele processen, fra første besigtigelser og tilbud – som i øvrigt er gratis og uforpligtende – til den færdige altan hænger på jeres facade. Det betyder, at vi varetager alt ansøgningsarbejde hos kommunen, vi sørger for de rette ingeniørberegninger og vi producerer selvfølgelig din altan samt monterer den med vores egen montører.

Udover ovenstående, kan der forekomme ekstra udgifter til fx kommunal sagsbehandling, egen rådgiver/administrator, VVS arbejde i forbindelse med flytning af eksisterende radiator under vindue samt efterfølgende malerarbejde. Vi kan tilbyde at tage VVS og malerarbejdet med i entreprisen, hvilket ligeledes vil blive udført af egne hhv. VVS’er og maler. På den måde slipper du for at skulle koordinere dette arbejde med selve altanmontagen.

Ophængningsmetoden er afgørende

Når vi etablerer altaner på facader eller i taget, er det fuldstændig afgørende, at det gøres sikkert, forsvarligt og efter gældende lovgivning. Det vil vi aldrig gå på kompromis med! Der findes flere forskellige ophængningsmetoder, som varierer alt efter bl.a. ejendommens alder, beskaffenhed og højde. Et eksempel på en afgørende faktor for ophængningsmetoden, er, hvilken etage altanen skal sidde på. Jo højere man komme op i en ældre bygning, des mindre vægt vil der være over altanen til at holde denne ”i spænd” ligesom murværket vil være tyndere. Dette betyder, at vi skal foretage en mere omfattende fastgørelse på de øverste etager – hvilket vil fordyre en altan på eksempelvis 4. etage sammenlignet med en tilsvarende altan på 1. etage.

Kan vi komme til?

Når vi skal i gang med at montere altanerne, skal vi have plads til at etablere vores byggeplads. Vi forsøger at fylde så lidt som overhovedet muligt, men det kan ikke undgås, at vi kommer til at fylde en smule og måske endda være til gene ind imellem. Ofte stiller vi vores materialecontainer og skurvogn på gaden, foran jeres ejendom, men hvis vi skal montere altanerne i gården, er det nødvendigt at vi kan få en arbejdsplatform ind samt vores materialer. I langt de fleste tilfælde kan arbejdsplatformen køres gennem en port ind til gården. Men i de få tilfælde hvor det ikke er muligt, skal platformen hejses ind i gården, over taget, af en speciel mobilkran. Dette vil således også påvirke prisen på altanen, da det vil være en del af byggepladsetableringen og altså en fællesomkostning.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at vide mere om, hvad et altanprojekt vil koste i jeres ejendom, er du velkommen til at skrive til info@altan.dk eller kontakte os.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om priser på altaner eller andet, er du velkommen til at kontakte en af vores eksperter

Thomas Dalkær

Altan konsulent (øst)

+45 22 28 30 95
td@altan.dk

Morten Rasmussen

Altan konsulent (vest)

+45 40 49 46 95
mr@altan.dk

Per Lunding Sørensen

Altan konsulent (øst)

+45 60 11 17 48
pls@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik