Hos Altan.dk laver vi ikke kun altaner fra ny. Vi tilbyder også renovering af ældre altaner, så de bliver holdbare og robuste over for vind og vejr. Vi hjælper både almene boligforeninger, andelsforeninger, ejerforeninger og private boligejere. Bor du i en boligforening, og synes du, at altanerne hos jer trænger til renovering? Så stil et forslag om altanrenovering på det næste afdelingsmøde og hør, om dine naboer er enige. Vi kommer gerne ud til jer og fortæller om mulighederne for altan renovering på et fællesmøde. 

Altan – renovering af konstruktion og værn

En typisk altanrenovering består af en byggeteknisk gennemgang af konstruktionen og eventuelle skader. Utidssvarende konstruktioner bliver rettet og genopbygget, og eventuelle skader bliver udbedret.

Det er eksempelvis vigtigt, at værn såsom gelænder og lignende er solidt og slidstærkt. Desuden skal det leve op til lovkrav om højde og mellemrum mellem eventuelle balustre/stolper, så der ikke er risiko for at falde ud over altanen, eller at børn kan få hovedet i klemme. Værn, der er slidte, eller som ikke er sikre efter nutidens sikkerhedsregler, vil derfor blive udskiftet, så altanen trygt kan benyttes af børn og voksne.

Ved en altanrenovering vil vi gennemgå de bærende bygningskonstruktioner og sikre, at de er holdbare og robuste. Renovering af eksempelvis jernbjælker, der holder altanen på plads, er typisk en fællesudgift i boligforeninger, med mindre der er noteret andet i vedtægterne.

Altanrenoveringen kan også bestå i at få nogle nye, lækre altandøre. En dobbeltdør i glas giver eksempelvis mere lys ind i rummet end en smal altandør. Og det kan gøre en stor forskel for indretningen af altanen, om du har en dør, der åbner indad eller udad.

Vi hjælper med alle typer altanrenovering i både stor og lille projektstørrelse. KONTAKT OS I DAG og beskriv jeres situation.

 

Altanrenovering af facaden

Nye vinduer eller en ny facade på huset matcher ikke altid looket på den gamle altan. En altanrenovering kan derfor sagtens handle om at opdatere altanens facade, så den passer bedre til husets helhed. Eksempelvis er det muligt at skifte værnet fra stål til glas eller lægge et flot trægulv.

Hvem skal dække udgifterne til altan renovering?

I ejerforeningen er det generelt ejeren, der hæfter for renovering af den indvendige del af altanen, mens ejerforeningen hæfter for altanrenovering på ydersiden. Dette gælder også, hvis det kun er en enkelt altan i boligforeningen, der trænger til renovering.

Nogle ejerforeninger har besluttet, at udgiften til altanrenovering udelukkende påhviler ejeren, som har brugsret til altanen. Du bør kunne finde oplysningerne i vedtægterne for din bolig, hvis du er i tvivl om reglerne.

Altanrenovering giver nye muligheder

Du kan sagtens vælge at renovere din altan, selvom altanen ikke nødvendigvis er gammel og slidt. Vi hjælper også, hvis du bare trænger til lidt fornyelse af din altan. Måske vil du gerne have vurderet mulighederne for at få en altan, der er lidt større? Eller måske er du træt af det gennemsigtige værn og ønsker en konstruktion, hvor du kan slikke sol uden indkig fra naboerne?

Vi står klar til at lytte til dine behov for altan renovering og guide dig til den rigtige løsning. Kontakt os i dag for mere information og et godt tilbud – uanset om du og dine naboer står over for en større altanrenovering i boligforeningen, eller om I vil have helt nye.

Med mange år i branchen har vi stor erfaring med opsætning af nye altaner og renovering af alle typer altaner på lejeboliger, andels- og ejerforeninger samt i private boligforeninger. Vi leverer et flot og sikkert resultat, der altid er tidssvarende og passer godt til boligen. Vi er med i hele processen fra de første skitser og prisoverslag, til altanen står færdigrenoveret og klar til at blive taget i brug igen. Vi har kunder over hele landet og kender derfor til de forskellige krav rundt omkring i kommunerne.

Tag en snak med os i dag og hør om mulighederne og vores priser på altanrenovering hos dig.

Mød vores eksperter

I Altan.dk monterer vi årligt ca. 3000 altaner, men vidste du, at vi også renoverer eksisterende altaner? Kontakt os, hvis du er i tvivl om hvorvidt det bedst kan betale sig at renovere eller bygge nyt

Niels Urban

Salgschef

+45 41 37 18 22
nu@altan.dk

Asbjørn Jensen

Altan konsulent (øst)

+45 22 28 30 38
aj@altan.dk

Morten Rasmussen

Altan konsulent (vest)

+45 40 49 46 95
mr@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik