IMG_2501_lille

Glenn fortæller om livet i Nicaragua

Nyt fra Nicaragua 8. juni 2018

I Nicaragua går vi frem med hastige skridt og et smil på læben. Ca. 85 % af vores infrastruktur er opført, prydhaven er smuk og processen "fra jord til bord" går strygende. Frem imod iværksætterskolens opstart primo 2019 bygger vi klasseværelser og forbereder hele grundmaterialet til undervisningen. Følg med og send os en glad tanke i ny og næ


Casa Capasa

Vi skulle navngive vores jordlod i Nicaragua både for at sætte os selv på landkortet, men også for at give de lokale et navn at forbinde os og vores sted med. Vi endte med navnet Casa Capasa af flere grunde. 


Den første del af navnet er det spanske ord for hus eller hjem. Og det er det, det først og fremmest er, et hjem. Det er et hjem for vores faste danske medarbejdere på plottet, for vores danske frivillige og ikke mindst for vores nicaraguanske kursister på Iværksætterskolen. Vi ønsker, at vi sammen skaber et Casa Capasa, der giver alle de nødvendige trygge rammer til fordybelse og selvudvikling, hvor de tør tage chancer og udfolde sig selv og deres potentiale. 


Den anden del af navnet er en sammensætning af det spanske udtryk ” ¿ Qué pasa?” og det spanske ord Capacitación. ” ¿ Qué pasa?” er en hilsen, der betyder ”hej, hvad sker der”. Det bliver ofte sagt i en situation, hvor man gerne vil være med og hvor man vil bidrage til og har en interesse i, det der sker. 

Det er en hilsen, som særligt de unge bruger over hele Latinamerika. Vi har valgt denne hilsen som en del af vores navn, da vi gerne vil skabe et sted, hvor ”det er her, det sker”. Et sted de unge fra Los Robles har lyst til at være.  Unge mennesker, som er interesserede i at være midt i aktiviteterne, ”der, hvor det sker”. Et sted hvor man ved døren står åben, hvor de enten går på vores Iværksætterskole, eller hvor de kommer og bruger vores faciliteter som vores fodboldbane og badebro. 


Den anden del af ordet, Capacitación, betyder kapacitet på dansk. Ordet rummer særligt to aspekter, som vi ønsker folk skal associere vores sted med. Kapacitet i form af, at vi først og fremmest skaber rammerne for faglig såvel som personlig udvikling. Dette sker på vores Iværksætterskole, hvor folk har mulighed for dygtiggørelse og opkvalificering af deres færdigheder. 


Det andet aspekt vi ønsker, folk skal forbinde os med, er, at vi ønsker at skabe et hjem, hvor vi kan rumme og har mulighed for at give plads til, mange forskellige slags mennesker og læringsprocesser. Både vores kursister på Iværksætter-skolen, CSR partnere, danske frivillige og lokale ansatte. Her skal alle have plads til at byde ind med deres færdigheder og dygtiggøre sig, samtidig med at de indgår i en læringsproces med andre og drager gavn af de mange forskellige former for kultur- og vidensudveksling, der foregår. 


Casa Capasa kommer derfor samlet set til at stå for et hjem med kapacitet til faglig såvel som personlig udvikling, hvor forskellige mennesker og ressourcer kommer i samspil med hinanden.  
Altan.dk bygger iværksætterskole i Nicaragua

Danmarks største altanfirma lancerer nu et både nyskabende og storstilet CSR-projekt. Altan.dk vil bygge en iværksætterskole og hjælpe lokale ildsjæle til at blive selvstændige.


Altan.dk vil tilbyde en række kursustilbud, som skal forberede de lokale på, hvad der skal til og hvordan at de selv kan oprette små selvstændige virksomheder.Skolen vil blive drevet af både frivillige, lokale og forhåbentlig med hjælp fra andre virksomheder, der kan se en værdi i at sende produkter, ansatte eller andet til skolen, der ud over at gøre en forskel vil få en kæmpe oplevelse.


Altan.dk har produceret en podcast om projektet, som kan høres her til højre


Læs mere om projektet her

Lago apanás

Iværksætterskolen bliver bygget på

en landtange i den nordlige del af 

Lago Apanas.

 

Søen ligger i det bjergrige 

nordvestlige Nicaragua, og området 

er kendt for dyrkning af blandt andet 

kaffe og kakao samt en stor tradition

og ekspertise i pottemageri.

Nicaragua

Nicaragua er det største land i

Mellemamerika, men er 

samtidig det mindst tætbefolkede.


Hovedstad: Managua

Sprog: Spansk

Areal: 129.494 km2

Indbyggere: 6 millioner

BNP: 2.300 USD (nr. 128 i verden)  

2016-09-26_15h03_52

Vil du være med?

Solceller, IT-udstyr eller undervisningsmaterialer. Mange danske virksomheder har produkter, knowhow og vilje til at hjælpe andre.


Vi søger partnere, der vil være med til at gøre en forskel for unge håbefulde iværksættere i Nicaragua, og som mindre eller mellemstor dansk virksomhed har I en unik mulighed for at være med.


I kan give jeres medarbejdere en oplevelse for livet, ved at involvere dem i projektet og samtidig blive en del af et aktivt og involverende CSR-netværk af danske virksomheder.


Kontakt os gerne til en uforpligtende snak, hvis I er interesseret i at bidrage til projektet.

Peter csr

Glenn csr

Peter Knudsen
CSR-ambassadør 

Peter Knudsen grundlagde Altan.dk i 1994 under navnet Ringsted Bygningsentreprise. Peter trådte i september 2016 tilbage som direktør og fungerer i dag som CSR-ambassadør i Altan.dk.

Tlf. 41 37 18 33
jpk@altan.dk 

Glenn Mott
CSR Manager / Projektleder

Glenn Mott har tidligere drevet store udviklingsprojekter i Zambia og Venezuela. Glenn flytter i januar 2017 til Nicaragua med sin familie for at lede Altan.dk's nye CSR-projekt.

Tlf. 42 34 18 05
 gm@altan.dk

footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk

Vil du have en uforpligtende snak?
Lad os kontakte dig