CSR
altan-nytCSR

Glenn fortæller om livet i Nicaragua

Det store arbejde med at opføre en iværksætterskole har nu været igang ca. et år og på trods af enkelte forsinkelse, på grund af regntid og andre uforudsete omstændigheder, er projektet nået længere end nogen har turde drømme om.  


Vi har fulgt udviklingen med en podcastserie, som vi kalder Iværksætterskolen i Nicaragua. Vi er nu nået til 10. afsnit ud af 10, hvor vi bl.a. har hørt om kaffehøst, økologisk kaffedyrkning, den lokale levevis samt om det lokale klima. Vi har ligeledes hørt fra en del af de medarbejdere fra Altan.dk, der har besøgt projektet, ligesom ejer Peter Knudsen har fortalt om sine overvejelser bag ideen om Iværksætterskolen.


I dette 10. og sidste afsnit er det blevet tid til at høste kaffe og en del af den kaffe, vil Altan.dk importere, direkte fra bønderne og dermed udenom de store distributører - et lille eksempel på hvordan Iværksætterskolen kan være med til at støtte op om de lokale. Vi hører desuden om, hvordan en invasiv planteart, som spreder sig enormt hurtigt, kan hjælpe på klimaet samt på de lokale bønders pengepung. Lyt med herunder. Du vil ikke blive skuffet.

Altan.dk bygger iværksætterskole i Nicaragua

Danmarks største altanfirma lancerer nu et både nyskabende og storstilet CSR-projekt. Altan.dk vil bygge en iværksætterskole og hjælpe lokale ildsjæle til at blive selvstændige.


Altan.dk vil tilbyde en række kursustilbud, som skal forberede de lokale på, hvad der skal til og hvordan at de selv kan oprette små selvstændige virksomheder.Skolen vil blive drevet af både frivillige, lokale og forhåbentlig med hjælp fra andre virksomheder, der kan se en værdi i at sende produkter, ansatte eller andet til skolen, der ud over at gøre en forskel vil få en kæmpe oplevelse.


Altan.dk har produceret en podcast om projektet, som kan høres her til højre


Læs mere om projektet her

Lago apanás

Iværksætterskolen bliver bygget på

en landtange i den nordlige del af 

Lago Apanas.

 

Søen ligger i det bjergrige 

nordvestlige Nicaragua, og området 

er kendt for dyrkning af blandt andet 

kaffe og kakao samt en stor tradition

og ekspertise i pottemageri.

Nicaragua

Nicaragua er det største land i

Mellemamerika, men er 

samtidig det mindst tætbefolkede.


Hovedstad: Managua

Sprog: Spansk

Areal: 129.494 km2

Indbyggere: 6 millioner

BNP: 2.300 USD (nr. 128 i verden)  

2016-09-26_15h03_52

Vil du være med?

Solceller, IT-udstyr eller undervisningsmaterialer. Mange danske virksomheder har produkter, knowhow og vilje til at hjælpe andre.


Vi søger partnere, der vil være med til at gøre en forskel for unge håbefulde iværksættere i Nicaragua, og som mindre eller mellemstor dansk virksomhed har I en unik mulighed for at være med.


I kan give jeres medarbejdere en oplevelse for livet, ved at involvere dem i projektet og samtidig blive en del af et aktivt og involverende CSR-netværk af danske virksomheder.


Kontakt os gerne til en uforpligtende snak, hvis I er interesseret i at bidrage til projektet.

Peter csr

Glenn csr

Peter Knudsen
CSR-ambassadør 

Peter Knudsen grundlagde Altan.dk i 1994 under navnet Ringsted Bygningsentreprise. Peter trådte i september 2016 tilbage som direktør og fungerer i dag som CSR-ambassadør i Altan.dk.

Tlf. 41 37 18 33
jpk@altan.dk 

Glenn Mott
CSR Manager / Projektleder

Glenn Mott har tidligere drevet store udviklingsprojekter i Zambia og Venezuela. Glenn flytter i januar 2017 til Nicaragua med sin familie for at lede Altan.dk's nye CSR-projekt.

Tlf. 42 34 18 05
 gm@altan.dk

footer-logo-small_new.png
.

Hovedkontor

Altan.dk
Æblegården
Næstvedvej 60
4180 Sorø

70 70 20 18
info@altan.dk

Kontor vest

Altan.dk
M. P. Bruuns Gade  43
8000 Aarhus C


70 70 20 18

info@altan.dk

Showroom

København
Gammel Kongevej 19
1610 København V

Aarhus
M. P. Bruuns Gade 43
8000 Aarhus C

Følg altan.dk

Følg altan.dk på Facebook  Følg Altan.dk på LinkedIn  Følg Altan.dk på Instagram

© Altan.dk