Altan.dk’s solidaritet og kærlighed for udviklingsprojekter udspringer af en grundlæggende holdning fra Altan.dk’s grundlægger Peter Knudsen.

”Hvis man har mulighed for at hjælpe, har man pligt til at gøre det”

Denne grundholdning, har været grobund for Altan.dk’s projekter store og små – danske som udenlandske.

Vores hjælp er målrettet udviklingsarbejde på et nærværende og individuelt plan. Vi stræber efter at kvalificere og udvikle individer til et fagligt eller akademisk niveau, hvor det økonomiske og personlige overskud fører til en forbedret livskvalitet og muligheden for at give igen og hjælpe andre.

Vi vil selv have jord under neglene

Altan.dk dedikerer både økonomi, faglighed og tid når det gælder firmaets CSR tiltag, hvilket gælder lokale tiltag såvel som vore udviklingsprojekter i Afrika og Mellemamerika. Med andre ord beskæftiger vi os kun med projekter, hvor vi involverer os som mennesker og ikke alene er økonomiske bidragsydere.

Vores kernestrategi er at engagere medarbejdere og samarbejdspartnere i realiseringen af diverse sociale tiltag igennem en bred og aktiv deltagelse i realiseringen af konkrete projekter. Altan.dk involverer sig kun i CSR-projekter, hvor vores egne medarbejdere kan spille en aktiv og fysisk rolle i projektet.

På den måde afspejles Altan.dk’s virksomhedskultur og interne værdier i reelle fysiske og håndgribelige resultater.

Vi har pligt til at hjælpe

Det er over 20 år siden, Altan.dk med Peter Knudsen i spidsen lancerede deres første CSR-projekt. Det drejede sig om vandbrønde i Indien, og den samlede pris endte på 22.000 kroner. Mere end et årti senere har familievirksomhedens årlige CSR-budget nået millionklassen.

”Vi har muligheden for at hjælpe, så vi har også pligten. Det er min filosofi. Altan.dk har arbejdet med velgørende projekter, siden jeg stiftede firmaet, men det er først for nyligt, at vi er begyndt at fortælle om det,” forklarer Peter Knudsen, der i dag har skiftet Altan.dk’s direktørstol ud med en nyoprettet stilling som CSR-ambassadør.

CSR (Corporate Social Responsibility) har længe været et varmt emne i erhvervslivet. CSR- og miljø-regnskaber er standard i mange store virksomheder, men ifølge Peter Knudsen behøver CSR slet ikke så mange floromvundne begreber.

Projekterne giver glæde og energi i hverdagen – både for mig og medarbejderne. Der er mange steder i verden, hvor få midler kan hjælpe rigtig mange mennesker. Det er svært at sætte tal på, hvad CSR giver tilbage, men det er heller ikke så vigtigt. Vi er glade for det, og kunderne kan se, at vi giver nogle af deres penge videre til andre, der har mere brug for dem,” forklarer Peter Knudsen.

"Hvis man har mulighed for at hjælpe, har man pligt til at gøre det"

- Peter Knudsen, Altan.dk stifter
De 17 Verdensmål

Altan.dks bidrag til De 17 Verdensmål

I Altan.dk har vi i årevis udført hjælpearbejde, rundt omkring i verden. I 2015 udfærdigede FN 17 Verdensmål, med 169 delmål, som skal være med til at gøre verden til et bedre sted uden bl.a. sult, ulighed, ufred og klimakatastrofer. Med udgangspunkt i de 17 mål og to af vores projekter i henholdsvis Zambia og Nicaragua, gennemgår vi her, hvordan vi konkret arbejder med en del af målene.

Vil du vide mere om vores CSR arbejde?

Solceller, IT-udstyr eller undervisningsmaterialer. Mange danske virksomheder har produkter, knowhow og vilje til at hjælpe andre.

Vi søger partnere, der vil være med til at gøre en forskel for unge håbefulde iværksættere i Nicaragua, og som mindre eller mellemstor dansk virksomhed har I en unik mulighed for at være med.

I kan give jeres medarbejdere en oplevelse for livet, ved at involvere dem i projektet og samtidig blive en del af et aktivt og involverende CSR-netværk af danske virksomheder.

Kontakt os gerne til en uforpligtende snak, hvis I er interesseret i at bidrage til projektet.

Peter Knudsen

CSR ambassadør

+45 41 37 18 33
jpk@altan.dk

Glenn Mott

CSR manager / projektleder

+45 42 34 18 05
gm@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Kontakt os