Elevator i bagtrappen giver mere liv på tagterrassen

En andelsboligforening på Lipkesgade har for nylig moderniseret deres gamle ejendom fra 1890 med elevatorer og altaner, så komforten øges og adgangen til den 10 år gamle tagterrasse gøres nemmere.

Detaljer

Hvad:
3 stk. bagtrappeelevatorer som går fra stuen og direkte op til foreningens tagterrasse

Hvor:
På Østerbro i Købehavn

Elevatortype:
Køkkentrappeelevator

Model:
Silens Pro 1 m/s

På Lipkesgade i København, er der installeret tre elevatorer i ejendommens bagtrapper. Elevatorerne øger komforten for beboerne, de får en lettere adgang til deres skønne tagterrasse og de ældre og dårligt gående kommer nemmere op og ned fra deres lejlighed.

“Derfor håber vi på, at vi får en masse terrassevejr og -liv til sommer, så vi kan bruge tagterrassen mest muligt. Vi har en meget lille gård, så tagterrassen er vores have – og med udsigt og det hele.” Fortæller Hans Jørgen Thomsen

Et dobbeltprojekt med både elevatorer og altaner

Elevatorbyggeriet er færdigt, ligesom de 20 altaner, som foreningen også har ønsket at Altan.dk skulle stå for, er blevet afleveret og allerede indrettet og taget i brug. Vi har taget en snak med Hans Jørgen Thomsen, kasserer i andelsboligforeningen og foreningens repræsentant i byggeprojektet.

Hvorfor har I fået elevatorer i jeres ejendom – det er jo ikke helt billigt?

”Der bor både unge, midaldrende og ældre i ejendommen. Det er især de ældre, der syntes, det ville være dejligt med en elevator, så vi uden problemer kan komme op på vores store tagterrasse. Jeg har selv forældre på 90 og 92 år, og de har ikke kunnet besøge mig i mange år, fordi de ikke kan klare trapperne. Det kan en elevator gøre noget ved.”

”Derfor undersøgte vi sagen og syntes godt om det projekt, Altan.dk præsenterede for os. Vi startede egentlig med at ansøge om altaner i 2015, som vi troede, ville gå rimeligt smertefrit, men kommunen kunne ikke godkende vores projekt. Derfor påbegyndte vi i stedet elevatorprojektet.”

Har det så været det hele værd med elevatorerne i forhold til udgifterne?

”Selv om vi lige mangler de sidste få procent i at være færdige, er det, set i bakspejlets klare lys, den helt rigtige beslutning. Det er så rart, at vi bare kan gå ud ad køkkendøren og 10-15 sekunder senere stå oppe på tagterrassen. I dag kan vi køre vores ting derop med en lille vogn, hvor vi før i tiden skulle bære alt derop via køkkentrappen. Og havde vi glemt noget, ventede der en tur på flere etager op og ned ad trapperne igen. For dem, der bor i kælderen eller stueetagen, var en tur op på taget næsten en lille rejse, så dem så vi sjældent deroppe. Derfor håber vi på, at vi får en masse terrassevejr og -liv til sommer, så vi kan bruge tagterrassen mest muligt. Vi har en meget lille gård, så tagterrassen er vores have – og med udsigt og det hele. Vi vidste ikke på forhånd, at vi skulle have to nye trapper derop, men det har resulteret i to store trappetårne på taget, som har givet en masse gode hyggekroge. Før var tagterrassen bare en stor, åben terrasse.”

”Jeg tror personligt, at elevatorer er fremtiden for mange ældre ejendomme, selv om der er mange udfordringer ved at opføre dem. Her er en masse skjulte skavanker, man skal tage hensyn til, og Altan.dk har været udfordret undervejs, men vi har haft et fint samarbejde med dem i forløbet trods alt. Selv om elevatorerne er små, rummer de 2-3 personer, og hvis man for eksempel sidder i en kørestol eller skal bakse med en barnevogn, er der også plads til dem.”

Den lækre tagterrasse bliver brugt langt mere flittigt efter de tre elevatorer et blevet installeret. I baggrunden ses de nye trappetårne som er beklædt med zink og har givet flere hyggelige kroge på terrassen.

Altaner og elevatorer

3 elevatorer og 20 altaner fik vi i alt lov til at levere til foreningen på Lipkesgade.

"Det er så rart, at vi bare kan gå ud ad køkkendøren og 10-15 sekunder senere stå oppe på tagterrassen"

- Hans Jørgen Thomsen, Lipkesgade

Kontakt vores eksperter, hvis du vil vide mere

Går I og overvejer at få altaner i andelsforeningen eller ejerforeningen? Altan.dk kommer ud til jer og mødes dér, hvor I bor. 

Allan Vanggaard

Allan Klæstrup Vanggaard

Altankonsulent

Mere inspiration

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.