Wlad tog til Nicaragua med et ønske om at gøre en forskel

“Jeg tog afsted med et brændende ønske om, at gøre en forskel for et projekt, der gav mening for mig og min uddannelsesbaggrund,” fortæller Wlad, som i foråret var frivillig på vores Inværksætterskole, Casa Capasa, i Nicaragua.
Wlad i Nicaragua

Iværksætterskolen, Casa Capasa, udvælger hver år 16 unge i alderen 17-24 år, som tilbydes et års skolegang på Iværksætterskolen. I løbet af året skal eleverne gennem 10 moduler af 3 ugers varighed, hvor undervisningen vil være meget procesorienteret og tilrettelagt af danske frivillige. Én af de frivillige er den 26-årige aarhusianer, Wlad.

Køkkenet på Iværksætterskolen, Casa Capasa

Det fælles køkken, hvor kost og ernæring er et undervisningsmodul i sig selv.

Udsigt over søen ved Iværksætterskolen

Iværksætterskolen, Casa Capasa, er beliggende i de smukkeste omgivelser.

"Jeg tog afsted med et brændende ønske om, at gøre en forskel for et projekt, der gav mening for mig og min uddannelsesbaggrund."

Hvorfor valgte du at blive frivillig på Iværksætterskolen?

“Jeg var i gang med min uddannelse, da jeg pludselig fik en trang til at tage ud og opleve verden. Efter lidt research endte jeg hos Eventure og deres Nicaragua-projekt. Det viste sig, at foreningen skulle til at starte en iværksætterskole, og min uddannelse omhandler netop innovation og iværksætteri. Jeg fandt det af den årsag særligt interessant, og vidste at dette var noget, som jeg var nødt til at være en del af. Jeg drog derfor afsted med et brændende ønske om, at gøre en forskel for et projekt, der gav mening for mig og min uddannelsesbaggrund,” fortæller Wlad.

Hvordan var din oplevelse med projektet?

“Det var en oplevelse udover det sædvandlige, der har beriget mig med en masse nye relationer og minder for livet. Denne form for rejse kombinerer muligheden for, at opleve en kultur på en anderledes måde end normalt samtidig med, at man som frivillig sætter sit eget præg på iværksætterskolens undervisning – ikke blot ved at undervise, men også ved at planlægge den. En rejse til Nicaragua er samtidig en mulighed for, at få en enestående naturoplevelse. At stå op og starte dagen med at kigge ud over bjerglandskabet fra brusebadet er en følelse, jeg aldrig vil glemme, og alene den oplevelse er så fremmed for os danskere, at den brænder sig fast som noget særligt unikt.”

Wlad i Nicaragua

Sport er en vigtig del af både sammenhold og læring på tværs af kulture.

“Det var fedt, at lære en fremmed kultur gennem tæt kontakt med de lokale kursister, og det gav et unikt indblik i deres liv og vilkår, at være så tæt knyttet til dem gennem opholdet. Jeg elsker, at være fysisk aktiv, og hverdagen på skolen var en naturlig måde, at integrere sport og bevægelse i mit liv. Sundhed, sammenhold og samarbejde var en essentiel del af den undervisning, vi tilrettelagde for kursisterne, og som sportsudøver var det en utrolig spændende udfordring for mig. Som fyr kunne man opnå en anden kontakt med nogle af kursisterne. Nogle af de unge drenge var ivrige for, at snakke om sport – og særligt fodbold – med mig, og jeg opnåede en helt anden fortrolighed med dem, gennem vores snakke om fællesinteresser. Det var en særlig spændende måde at skabe relationer og finde fælles fodslag på tværs af kulturforskelle, når man befandt sig på den anden side af jorden.”

Ville du anbefale projektet for andre, der går med samme overvejelser, som dig?

Jeg kan derfor stærkt anbefale, alle som overvejer at tage til Nicaragua med Eventure, at tage afsted. Relationerne, oplevelserne og muligheden for at sætte sit helt eget præg på undervisningen, gør denne rejse til noget helt særligt, som man sjældent vil glemme.

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.