Udeliv og elevatorer gør livet i byen bedre

Altaner og elevatorer i eksisterende ejendomme skaber lys og nemmere tilgængelighed. På Østerbro er vi blandt andet i fuld gang med spændende projekter på Lipkesgade og Stockholmsgade.

Altaner og elevatorer til andelsboligforening

Østerbro er et af landets suverænt mest populære boligområder. Det ved alle, som bor her, og det viser de tårnhøje kvadratmeterpriser, som er galopperet deropad’. Det er blandt andet derfor, mange ældre ejendomme er blevet istandsat de seneste år. Det gælder vinduer, bad, køkken, varme og isolering og næste skridt i forhold til at øge komforten er at tilføje altaner, terrasser eller elevatorer til ejendommen, så adgangen til lys og luft samt tilgængeligheden øges markant.

På netop Østerbro har vi p.t. gang i flere spændende projekter, hvor vi nyder stor opmærksomhed fra interesserede lejlighedsejere og -lejere. Som eksempelvis på Lipkesgade, hvor vi er i færd med at levere både elevatorer og altaner til en andelsforening med 3 opgange og godt 30 andelshavere. ”Vi har arbejdet i flere år på at realisere elevatorprojektet sammen med et altanprojekt. Andelsforeningen fik for 10 år opført en fantastisk tagterrasse og i den forbindelse har flere beboere, specielt dem i de nedre etager, ønsket en lettere tilgængelighed til tagterrassen. Samtidig har mange af beboerne i de øverste etager ønsket en elevator, så de nemmere kan komme op og ned. Der bliver jo flere og flere ældre og indimellem kniber det med at gå helt op til 3., 4. eller 5. sal. Det problem løser man fuldstændigt med en elevator. Foreningen stemte derfor opførelsen af elevatorerne igennem med et stort flertal,” fortæller vores projektchef Kurt Andersen.

Elevator i trapperum

Selve projektet går i korte træk ud på, at vi river bagtrapperne ned, bibeholder reposerne og installerer elevator i trapperummet i stedet. Så laver vi en 100 procent brandsikring i hovedtrappen, hvilket der er krav om, når man fjerner en flugtvej. Samtlige hoveddøre og bagtrappernes døre udskiftes således til lyd- og branddøre, så man får sikre branddøre. Et andet lovkrav er installation af et sprinkleranlæg ligeledes i hovedtrappen.

Elevatorerne går helt fra kælderen til tagterrassen, som der er direkte adgang til. ”På den måde er elevatorerne også til glæde for folk i stueetagen eller på 1. sal. Det bliver meget nemmere for dem at komme op på den dejlige tagterrasse med deres serveringsbakker, drikkelse, tæpper, osv.,” siger Kurt Andersen.

Håndterer hele byggeprocessen

Da Altan.dk forestår hele byggeprocessen på Lipkesgade – og i lignende andre projekter – undgår andelsforeningen og de enkelte beboere at skulle tage kontakt til flere forskellige virksomheder, hvis de gerne vil kommunikere omkring byggeprocessen. ”Alt går igennem os, så man ikke skal ’kæmpe’ med en håndfuld andre håndværkerfirmaer som elektrikere, kloakfolk, tømrere, vvs’ere og så videre. Vi håndterer hele processen, og andelsforeningen har kun én kontakt, nemlig Altan.dk. Det gør hele processen både nemmere og mere smidig. Samtidig bliver det også langt billigere, hvis man får leveret og opført altaner og elevatorer samme sted fra,” fortæller projektchefen.

Billederne her er fra et lignende projekt på Frederiksberg, hvor vi ligeledes har etableret altaner og elevatorer i samme projekt

VIL DU VIDE MERE OM BAGTRAPPEELEVATORER?

Elevator i bagtrappen

Vores bagtrappe elevator er mulig at etablere i stort set alle ejendomme. Det kræver blot at der, udover hovedtrappen, er en bagtrappe/køkkentrappe i din ejendom

Fra skole til ejerligheder

Et andet spændende Østerbroprojekt finder sted på den gamle ambassadegade Stockholmsgade. Her er en gammel skole/undervisningsinstitution ved at blive bygget om til ejerlejligheder med tagterrasser og altaner. I forbindelse med byggeriet skal der installeres to elevatorer, den ene i hovedtrappen, mens der opføres en ny skat, hvor den anden elevator skal ligge. I den forbindelse har Altan.dk fjernet flere vægge og trapper. Ligesom i Lipkesgade går elevatorerne fra kælder til tagterrassen.

Det er en Gefion Group, som er specialister i udvikling og salg af boligejendomme med en attraktiv beliggenhed i Storkøbenhavn, der bygger skolen om og videresælger lejlighederne som ejerlejligheder. Når man som bygherre udvikler og udstykker ejendomme, så er det oplagt at tænke tilgængelighed og elevator med i projektet. Det er der flere udviklere, som arbejder aktivt med for tiden. Mange vil gerne udnytte taglejlighederne, og så tænkes elevatorer med ind omkring at skabe værdi for ejendommene, forklarer Kurt Andersen.

Investering tjener sig ind

”Årsagen er indlysende: Fordelen ved Stockholmsgade- og Lipkesgadeløsningen er, at når elevatoren eksempelvis er ved hovedtrappen, så stopper man direkte ud for hoveddøren, når man kører op. Det er en stor fordel for de ældre mennesker, der gerne vil blive boende i deres ejendomme, men som har problemer med bentøjet. Eller hvis man har ældre familiemedlemmer, der ikke kan klare turen op ad trapperne. Så det kan både være for ens egen skyld eller familiens, at man får indbygget en elevator i en ældre ejendom. Samtidig kan investeringen hurtigt tjene sig ind igen, da ejendommen bliver mere værd,” fortæller Kurt Andersen og tilføjer: ”Når man Investerer i gamle ejendomme, stilles der krav om en vis grad af komfort som eksempelvis elevatorer, altaner og en lettilgængelig adgang til tagterrassen. Her har Altan.dk stor erfaring og viden om, hvordan man strikker et projekt sammen fra A til Z, og hvis man går med tanker om at få opsat altan eller elevator, skal man endelig tage kontakt til os. Selv om vi er markedsførende i Danmark, er ingen opgave for stor eller lille til os.”

VIL DU VIDE MERE OM ELEVATOR I HOVEDTRAPPEN?

Elevator i hovedtrappen

Hvis du ønsker elevator i hovedtrappen, kræver det, at trappen har en vis størrelse. Læs mere om hovedtrappeelevatoren her, eller kontakt os hvis du vil vide mere

Mød vores eksperter

Tøv ikke med at kontakte én af vores elevatorkonsulenter. I stedet for at gisne, kan vi hurtigt vurdere, hvor usikkerhederne i jeres ejendom evt. kan være. Vi kan desuden forsyne jer med et realistisk budgetoplæg, eller et helt konkret, fast, tilbud på jeres projekt, afhængig af hvor i beslutningsprocessen I befinder jer.

Søren Faebo Larsen

Relations- og forretningsudvikler

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.