Nyt fra Iværksætterskolen i Nicaragua

Som bekendt er Altan.dk meget engageret i at hjælpe rundt omkring i verden og nu er der nyt fra vores seneste projekt i Nicaragua – Mellemamerika.

I Nicaragua er vi igang med at bygge en iværksætterskole, som skal hjælpe lokale med at dygtiggøre sig inden for iværksætteri og innovation – på den måde skulle vi gerne kunne være med til at gøre en positiv forskel i området.

Politisk uro satte projektet i bero

Glenn Mott, som er vores CSR ambassadør sammen med Peter Knudsen, har lavet et lille skriv, hvor han giver en status på projektet samt fortæller kort om de uroligheder, der for nylig har plaget landet og som tvang Glenn og hans familie hjem til Danmark, flere år inden det var meningen.
 
Sidst Peter og Glenn var i Nicaragua og besøge projektet, lavede de desuden en video, hvor de interviewede nogle af vores lokale medarbejde, som arbejder med at bygge skolen og vedligeholde hele området. Her spurgte de bl.a. om, hvorvidt medarbejderne føler sig som en del af Altan.dk, selvom det er meget få at deres kollegaer de har mødt samt bor og arbejder mange tusinde kilometer væk. I videoen længere nede i artiklen, kan I se hvad de svarer ligesom I vil se nogle billeder af det smukke område, som skolen ligger i.

PODCAST OM IVÆRKSÆTTERSKOLEN I NICARAGUA

Lyt og lær mere om Iværksætterskolen

Inden den politiske uro satte ind, fulgte vi tilblivelsen af Iværksætterskolen i en podcast serie med 11 afsnit. I serien kan du selvfølgelig høre mere om tankerne bag Iværksætterskolen, men vi har også eksperter i studiet, der fortæller om landet generelt ligesom Altan.dk stifter, Peter Knudsen, fortæller om hans besøg i landet samt hvorfor han overhovedet beskæftiger sig med CSR.

Status fra Glenn Mott:

Fra skræmmende til beundringsværdigt

”Vi tog fra Nicaragua, lettere rystet, i sommeren 2018. Men modreaktionen fra vores ansatte har løftet stemningen og troen på projektets fremtid” – Glenn Mott, CSR ambassadør i Altan.dk

 

”Jeg er meget overrasket, men kan kun glæde mig over den positive udvikling, ovenpå sidste års uhyggelige situation” – Peter Knudsen, stifter og CSR ambassadør i Altan.dk

 

Hvad er der sket med projektet siden juni 2018, hvor alting så sort ud for Iværksætterskolen, Altan.dk projektet i Nicaragua? Dette spørgsmål ønsker marketingchef Ulrik Knudsen svar på, og svaret kommer her:

Det var skræmmende for alle, ikke mindst for vores Nicaraguanske ansatte, men de tog hånd om sagen, viste en stærk vilje og fremgang, som vi i Altan.dk sagtens kan genkende fra vores danske ansatte – dog i en noget anden kontekst.

Det er helt fantastisk, at se, hvad vi mennesker kan, når vi finder fælles tro på en fremtid som vi selv kan påvirke!

I April tog det fart; massedemonstrationer, blokader, regering mod befolkning, hårdt mod hårdt og med tragiske dødsfald i 100-vis. Det var virkeligheden da Glenn og familien tog hjem for at overskue situationen. – Vores bygninger stod 80 % færdige, vi havde god tid foran os og så opstod denne situation. Vores reaktion var at skære ned på vores ansatte, sætte projektet på vågeblus og krydse fingre for bedre tider. Netop dette gjorde vi, for at se tiden an og anskue hvordan og hvornår vi skulle videre i projektet.

MEN, de kun 5 ansatte som var efterladt med projektets vedligeholdelse, besluttede at agere vagtfolk om natten, byggehold om dagen og så fik de sørme også holdt stedet, som nu mest af alt minder om en blomster park og prydhave til 5 stjerner! – Det er dybt imponerende… 

Deres budskab er klart: der er ingen andre i vores område der har fast arbejde ovenpå denne situation, og med en fast indtægt kan vi hjælpe vores familie og venner, så vi holder fast i projektets fremdrift!

Det skal siges, at disse 5 personer ved deres ansættelse 1½ år forinden, ”kun” havde erfaring som farmere. De har nu bygget den sidste store bygning egenhændigt og endda gjort det rigtig godt. På vågeblus har de altså, med ganske få hænder, leveret en virkelig imponerende indsats og færdigbygget alle bygninger på skolen! Det er ganske imponerende og netop derfor har Peter Knudsen valgt at stille dem nogle ret interessante spørgsmål, som kan ses i videoer, som vi klipvis vil vise her på siden. For i ånden er de utvivlsomt en del af Altan.dk, men hvad synes de selv?

Afspil video

Vil du vide mere om vores andre CSR projekter i bl.a. Zambia, Nepal og lokalområdet?

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.