Hvad koster en elevator fra Altan.dk?

Når beboerne i en ejendom skal beslutte, om en elevator er det rigtige valg til deres private hjem, er prisen for hele projektet et vigtigt element. Der er mange faktorer, der gør sig gældende, når man skal udregne prisen på en elevator. Derfor forsøger vi i denne artikel at besvare spørgsmålet: Hvad koster en elevator?

Hvad er prisen for en elevator?

Der er mange forskellige faktorer, der har indvirkning på elevatorens pris. Det afhænger eksempelvis af hvilken elevator, I ønsker, og hvordan bygningen er indrettet. Nogle trappeopgange har god plads til, at man kan lave en elevator i forbindelse med trappen, imens andre bygninger kræver, at der skal etableres en udvendig skakt.

Som en grov tommelfingerregel skal du regne med disse tal:

  • Prisen for en elevator i en hovedtrappe er ca. 1,6 – 2,1 mio. kr. inkl. 25% moms.
  • Prisen for en elevator i en bagtrappe er ca. 1,9 – 2,5 mio. kr. inkl. 25% moms.
  • Prisen for en elevator monteret udenpå facaden er ca. 1,6 – 2,1 mio. kr. inkl. 25% moms.

Priserne er inkl. opmåling, alle bygningsarbejder, byggepladsforanstaltninger, komplet levering, installation af elevatoren og relateret arbejde som følge af lokale myndighedskrav til brandsikring og evt. etablering af nye flugtveje mv.

Specielt brandkrav og adgangsforhold kan have betydning for den endelige pris på opgaven, ligesom bygningens højde og indretning har en indvirkning. Derudover har det også betydning, om der er flere elevatorer, der skal bygges samtidig.

Læs mere om vores forskellige typer af elevatorer.

Elevatorer i eksisterende ejendomme er investeringen værd

Der er ingen tvivl om, at det har sine udgifter at etablere elevator. Til gengæld øger en elevator i ejendommen lejlighedens – og faktisk hele ejendommens – værdi, når den skal sælges videre. Ligesom altaner er en elevator et stort plus for de fleste boligsøgere, og for ældre og gangbesværerede kan det være et ultimativt krav, at der ikke blot er trapper, men også en elevator i deres private hjem.

Derfor er det bestemt værd at få undersøgt prisen for en elevator hjemme hos jer, og hvad I kan regne med at tjene på jeres investering. Flere ejendomsmæglere mener, at en elevator kan øge værdien af en lejlighed med 3000 kr./kvm.

En ny elevator vil give et ekstra strømforbrug i lejligheden, som I naturligvis også skal medregne i overslagsprisen på elevatorprojektet. Forvent et samlet forbrug på omkring 1.000 til 1.500 kroner i el om året for driften af elevatoren. Selvom elevatoren kører mange gange om dagen, kommer det ikke til at blive dyrt i elforbrug.

Læs mere om den store interesse for elevatorer blandt lejlighedssøgende her.

Når vi indbygger en elevator, tilbyder vi samtidig en løbende serviceaftale. Aftalen inkluderer blandt andet de lovpligtige sikkerhedseftersyn, drift af alarmtelefon, samt smøring og justering af elevatoren.

Læs mere om vores elevatorservice her.

Mød vores eksperter

Tøv ikke med at kontakte en af vores elevatorkonsulenter, hvis du vil høre om mulighederne for etablering af elevator i jeres ejendom. Vi kan desuden forsyne jer med et realistisk budgetoplæg eller et helt konkret, fast tilbud på jeres projekt – alt efter hvor i processen, I befinder jer. En besigtigelse er altid gratis.

Ove Larsen

A-konsulent

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.