Guide: Det betyder de nye altan retningslinjer i København

Københavns Kommune har indført nye retningslinjer, der angiver krav til størrelse, placering og udformning af altaner i byen. Få overblikket over, hvad kommunens nye retningslinjer betyder for dig og dine altanmuligheder.

Nye retningslinjer i København

Teknik- og Miljøudvalget har ønsket at gøre det nemmere og mere overskueligt at få godkendt altanprojekter i København. Derfor har kommunen indført nye retningslinjer, hvor de modsat tidligere har indført vejledende standardstørrelser, så alle på en enkel og overskuelig måde, kan beregne, hvor stor en altan, man kan få godkendt. Standardstørrelserne er udregnet efter, hvor meget din altan vil påvirke underboens lysindfald.

Dybden afhænger af loftshøjden i jeres ejendom og af afstanden til modstående bygning. Jo længere du har til nærmeste bygning, jo dybere kan altanen blive. Standarddybden varierer fra 0,7-1,5 meter.

Længden afhænger af antallet af vinduer i din underbos lejlighed. Jo flere vinduer din underbo har, jo flere vinduer må din altan dække.

Lofter og stuer

I de nye retningslinjer er åbent op for udkragede tagaltan. Det vil sige, at det nu er muligt at etablere tagaltan mod gården, der går ud over gesims, tagfod og tagrende. Det er også blevet muligt at etablere altaner i stuelejligheder mod gården. Det vil dog kun være muligt i foreninger, der har meget store gårde eller andre fællesarealer. Ellers er det muligt at etablere en trappenedgang eller fransk altan i stuen.

Læs mere om vores forskellige typer af altaner her.

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Mød vores eksperter

Kontakt os, hvis du vil du vide mere om mulighederne for altan i København

Niels Urban

Niels Urban

Salgsdirektør

Jesper Fogh

Jesper Fogh Christensen

Produktionsdirektør

Per Lunding Sørensen

Per Lunding Sørensen

Altankonsulent

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.