Teknik- og Miljøudvalget har ønsket at gøre det nemmere og mere overskueligt at få godkendt altanprojekter i København. Derfor har kommunen indført nye retningslinjer, hvor de modsat tidligere har indført vejledende standardstørrelser, så alle på en enkel og overskuelig måde, kan beregne, hvor stor en altan, man kan få godkendt. Standardstørrelserne er udregnet efter, hvor meget din altan vil påvirke underboens lysindfald.

Dybden afhænger af loftshøjden i jeres ejendom og af afstanden til modstående bygning. Jo længere du har til nærmeste bygning, jo dybere kan altanen blive. Standarddybden varierer fra 0,7-1,5 meter.

Længden afhænger af antallet af vinduer i din underbos lejlighed. Jo flere vinduer din underbo har, jo flere vinduer må din altan dække.

Lofter og stuer

I de nye retningslinjer er åbent op for udkragede tagaltan. Det vil sige, at det nu er muligt at etablere tagaltan mod gården, der går ud over gesims, tagfod og tagrende. Det er også blevet muligt at etablere altaner i stuelejligheder mod gården. Det vil dog kun være muligt i foreninger, der har meget store gårde eller andre fællesarealer. Ellers er det muligt at etablere en trappenedgang eller fransk altan i stuen.

Læs mere om vores forskellige typer af altaner her.

Mød vores eksperter

Kontakt os, hvis du vil du vide mere om mulighederne for altan i København

Niels Urban

Salgschef

+45 41 37 18 22
nu@altan.dk

Jesper Fogh Christensen

Produktion- og projekterings direktør

+45 31 34 61 88
jfc@altan.dk

Per Lunding Sørensen

A-konsulent

+45 60 11 17 48
pls@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Kontakt os