Teknik- og Miljøudvalget har ønsket at gøre det nemmere og mere overskueligt at få godkendt altanprojekter i København. Derfor har kommunen indført nye retningslinjer, hvor de modsat tidligere har indført vejledende standardstørrelser, så alle på en enkel og overskuelig måde, kan beregne, hvor stor en altan, man kan få godkendt. Standardstørrelserne er udregnet efter, hvor meget din altan vil påvirke underboens lysindfald.
Dybden afhænger af loftshøjden i jeres ejendom og af afstanden til modstående bygning. Jo længere du har til nærmeste bygning, jo dybere kan altanen blive. Standarddybden varierer fra 0,7-1,5 meter.
Længden afhænger af antallet af vinduer i din underbos lejlighed. Jo flere vinduer din underbo har, jo flere vinduer må din altan dække.
I de nye retningslinjer er åbent op for udkragede tagaltan. Det vil sige, at det nu er muligt at etablere tagaltan mod gården, der går ud over gesims, tagfod og tagrende. Det er også blevet muligt at etablere altaner i stuelejligheder mod gården. Det vil dog kun være muligt i foreninger, der har meget store gårde eller andre fællesarealer. Ellers er det muligt at etablere en trappenedgang eller fransk altan i stuen.
Kontakt os, hvis du vil du vide mere om mulighederne for altan i København
Relaterede artikler
Kontor
Æblegården, Næstvedvej 60, 4180 Sorø
Lager
Avedøreholmen 84, 2650 Hvidovre
Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig