Elevatorer – en guldrandet investering

Elevatorer er utvivlsomt en investering i komfort og livskvalitet. Den kan betyde, at ældre kan blive boende længere tid i deres lejlighed samt at man kan få besøg at sine gangbesværede familiemedlemmer og venner. Men vidste du, at det også kan give en betydelig prisstigning af din lejlighed? Op til en halv til en hel million kr.

Elevator løfter ejendommens værdi

Mange mennesker, som bor i ældre ejendomme i København, vil gerne gøre deres ældre lejligheder moderne og smarte med en elevator til at transportere dem til og fra de højeste etager – uden at charmen ved den gamle ejendom ødelægges.

Den enkle løsning er at sætte en elevator ind på bagtrappen eller på ydersiden af bagtrappen. Hermed bevarer man i vid udstrækning den gamle herskabelige stil og får alle fordele ved en elevator. ’Det er da dyrt’, vil mange måske sige, men rent faktisk giver en elevator, i en ældre ejendom, en reel værdistigning for ejendommen, fortæller ejendomsmægler Michael Kronborg Holst og medindehaver af Estate Østerbro aps på Østerbrogade 45.

Vi inviterede Michael forbi en ejendom på Livjægergade, hvor vi skal installere elevator i bagtrappen, for at vurdere den forventede prisstigning, før og efter elevatoren monteres.

Eksempel på elevator i bagtrappen. På toppen er der lavet en såkaldt "tophat".

Elevator konsulent, Kurt Andersen (tv.) og ejendomsmægler Michael Kronborg Holst (th.)

Stigning på en halv til en hel million kr.

”Det er selvfølgelig mest markant for lejlighederne på de øverste etager og for de større lejligheder – jeg taler helt generelt her og ikke specifikt om Livjægergade. Hvis en ejendomsforening tager bagtrappen ud og sætter en elevator ind i stedet, vil den typiske værdistigning for lejlighederne være på en halv til en hel million,” fortæller Michael Kronborg Holst og uddyber: ”Vi oplever, at især mange midaldrende kunder ønsker at sælge villaen og flytte ind til byen, men at de er lidt bange for at købe sig ind på en 4. sal, hvis der ikke er en elevator. Folk frygter, at de kan få problemer med bentøjet og vil have svært ved at gå op og ned ad trapperne. Samtidig er det ikke alle købere som f.eks. ønsker at bo i de nybyggede ejendomme som skyder op, men som mere efterspørger de hyggelige dyder i de gamle herskabslejligheder. Her er de ofte villige til at betale en ekstra pris for, at der er en elevator i ejendommen. Men en elevator kan også være en befrielse for børnefamilier, som kommer hjem med trætte børn og indkøbsposer under armene. Så alle kan profitere af en elevator,” fortæller Michael Kronborg Holst.

Nemmere at sælge

Ud over at en elevator gør noget for prisen, bliver ens bolig også meget nemmere at sælge, hvis det bliver aktuelt, fortæller Michael Kronborg Holst: ”Når folk er ude for at se på lejligheder, har mange en liste med 10 punkter, hvor man i den perfekte verden kan sætte hak ved alle punkterne. Ligger lejligheden på 3. sal eller derover, så er to af punkterne altid en elevator og en altan. Det er især i de ejerforeninger, hvor lejlighedernes størrelse starter ved 120-130 m2, at en elevator virkelig giver mening. Så er man også oppe i nogle priser, hvor man kan bære udgiften ved at etablere en elevator i ejendommen kontra værdistigningen.”

Det er også værd at bemærke, at hvis man etablerer en elevator i ejendommen, får man også en sikrere brandexit. Når man bygger en elevator ind på bagtrappen, er der krav om, at der skal etableres sprinkleranlæg på fortrappen. Mange får også lavet branddøre, så man hæver sikkerhedsniveauet i ejendommen på en nutidig og effektiv måde.

Ligeledes er det vigtigt at nævne, at Michael’s vurdering af værdistigning som følge af etablering af elevatorer i eksempelvis bagtrappen, er lavet på en relativt smal baggrund. Alene af den grund, at der på nuværende tidspunkt ikke findes mange eksisterende ejendomme med elevator. Dog er Michael ikke den eneste der vægter elevatorens værdi højt. I sensommeren 2019, udtalte ejendomsmægler Jacob Nilausen til bygtek.dk, at en typisk ejerlejlighed forventeligt vil stige 8-12% hvis ejendommen får etableret elevator. Læs hele artiklen fra Bygtek her

Vil du vide mere?

Læs meget mere om vores elevatorløsninger her

Kan vi få elevator? Hvor skal den placeres? Hovedtrappen, bagtrappen eller udenpå facaden? Overvejelserne er mange, når spørgsmålet om elevatorer kommer op i boligforeningerne. Læs mere her, eller kontakt os på telefon 

Kontakt os hvis du vil vide mere

Vi står altid klar til at svare på spørgsmål eller komme på besigtigelse på jeres ejendom, gratis og helt uforpligtende.

Søren Faebo Larsen

Relations- og forretningsudvikler

Niels Urban

Salgschef

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.