Elevatorboomet er over os

“Det er børnefamilierne, som skal slæbe børn, klapvogne og indkøbsvarer op ad trapperne. De har også et stort ønske om at få gjort hverdagen lidt lettere. Og så betyder en elevator, at ældre kan blive boende i deres lejligheder længe” Tue Patursson, Bolius

Ikke første boom i Altan.dk’s historie

For mere end 10 år siden, besluttede Peter Knudsen sig for at stifte Altan.dk. Firmaet udsprang fra hans gamle virksomhed Ringsted Bygningsentreprise (RBE). Allerede i RBE tiden (1996-2006) var man begyndt at montere altaner, men nu skulle det systematiseres i Altan.dk. Dette blev startskuddet til det “altanboom”, som bl.a. Berlingske og andre medier i 06-07 døbte det og som vel aldrig rigtig er stoppet igen.

Dengang, tilbage i 2007, udtalte Peter Knudsen bl.a.

Alle synes, det er dejligt med lys og luft. De ser altanen som et uderum, som giver dem lidt udeliv. Det er nøjagtig den samme trend, vi har set med udekøkkener, cabrioleter og caféliv. Folk investerer i dette ekstra rum som en del af deres lejlighed” 
– Berlingske, 2007

Siden da har Altan.dk alene monteret ca. 25.000 altaner, så man må sige, at der var noget om snakken.

Starten på elevatorboomet?

Få år efter altanboomet, i 2012, fik Peter en ny idé; kunne man mon opgradere byens lejligheder yderligere, med elevatorer, efter samme tankegang. Nemlig som systemleverandør, hvor Altan.dk tager sig af hele projektet og i de samme eksisterende etageejendomme? Som med så meget andet, skulle ideen have lidt modningstid, men nu, i sommeren 2019, er der noget der tyder på, at ideen er ved at bundfælle sig i det brede lejlighedssegment.

Elevator i hovedtrappen kræver en relativt stor hovedtrappe, men resultatet er til gengæld meget elegant

En tumling på armen, en baby i maven og tasken under armen... En elevator fra Altan.dk gør turen til 3. lidt nemmere

“Elevatorboom i opgange: flere ældre bygninger får installeret elevator”

Sådan skriver dr.dk  i august 2019, hvor de både på TV, online og i radioen beretter om, hvordan elevatorerne for alvor er ved at finde indpas i de danske byer, i eksisterende ejendomme – og med god grund! Med en elevator i ejendommen, kan du glæde dig over mange fordele herunder nemmere adgang – også når familien forøges eller når benene er trætte. Eller når du får besøg af gangbesværede venner eller familiemedlemmer.

Men også på pengepungen vil det kunne mærkes, hvis der investeres i elevator. Allerede tilbage i 2013 vurderede Realkreditrådet, at lejligheder med elevator var 170.000 kroner dyrere end tilsvarende lejligheder uden elevator og der er intet der tyder på, at denne forskel er blevet mindre – tværtimod.

Først altanboom, nu elevatorboom

Med over 100 elevatorer, som enten er monteret allerede, eller som venter på at blive monteret indenfor det næste år, er der altså noget der tyder på, at Altan.dk igen er bagmand bag endnu et boom på området for lejlighedsforbedringer. På altanmarkedet revolutionerede vi markedet med vores systemleverandør-tilgang og udover at have flyttet denne tankegang over på elevatormarkedet, har vi også innoveret markedet med vores bagtrappeelevatorer, som kan installeres i stort set alle bagtrapper i eksisterende etagebyggerier.

En spændende fremtid i sigte

Det er ekstremt spændende at tænke på, om vi lige nu står og kigger ind i et nyt boom, og om det bliver lige så allestednærværende, som altanerne er blevet i dagens Danmark. Hos os i Altan.dk er der i hvert fald noget der tyder på det, for der er rigtig stor interesse for vores produkter, som udover bagtrappeelevatoren også tæller elevator i hovedtrappen og udvendig elevator. Derfor tilbyder vi også en løbende serviceaftale, når vi indbygger en elevator, som blandt andet inkluderer de lovpligtige sikkerhedseftersyn, drift af alarmtelefon, samt smøring og justering af elevatoren.

Eksempel på elevator i køkkentrappen

Vil du vide mere?

Læs meget mere om vores elevatorløsninger her

Kan vi få elevator? Hvor skal den placeres? Hovedtrappen, bagtrappen eller udenpå facaden? Overvejelserne er mange, når spørgsmålet om elevatorer kommer op i boligforeningerne. Læs mere her, eller kontakt os på telefon 

Kontakt os hvis du vil vide mere

Vi står altid klar til at svare på spørgsmål eller komme på besigtigelse på jeres ejendom, gratis og helt uforpligtende.

Søren Faebo Larsen

Relations- og forretningsudvikler

Niels Urban

Afdelingschef Øst

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.