Elevator gør udlejningsejendom attraktiv

På Østerbrogade 102 har Altan.dk opført en tidssvarende elevator i hovedtrappen. Trappen var, inden byggeriet, kun små tre meter bred, men vi fik alligevel plads til en elevator, som både er anvendelig, ikke skæmmer det æstetiske udtryk og endelig er trappen stadig bred nok til, at den sagtens kan benyttes.

Det handler om at skabe attraktive lejeboliger

Elevatoren er blevet opført på foranledning af fonden Core Bolig VII, der ejer Østerbroejendommen fra 1902, og som i alt ejer 26 ejendomme i Storkøbenhavn. De har for nylig fået opført tre taglejligheder i ejendommen og synes derfor, at en elevator var en naturlig løsning. Da hovedtrappen er små tre meter bred, var der lige akkurat plads til, at Altan.dk kunne opføre elevatoren i midten af trappen.

For Thomas Vahlun fra Core Bolig VII er elevatoren en naturlig følge af, at der er blevet opført tre lejligheder øverst oppe:  ”De tre taglejligheder har en vis værdi i forhold til udlejning, da der er mange, som gerne vil leje en taglejlighed. For os er det vigtigt, at vi har et lejesegment, der har lyst til at bo i vores boliger. Her kan taglejlighederne og en elevator være med til at sikre, at det sker. Rent økonomisk er elevatoren en mindre fordel for os. Det handler mere om, at få attraktive lejligheder og lejere, der fremover bliver boende i vores ejendomme. Og det vil de, når ejendommen er mere tidssvarende og har komfortable løsninger som for eksempel en elevator,” siger Thomas Vahlun.

Lige akkurat plads

Som nævnt var trappen ikke særlig bred, så for at gøre plads til elevatoren, måtte der skæres noget af hovedtrappen af. ”Men det er ikke noget problem for os, da vi har stor erfaring med forskellige elevatorløsninger,” siger Søren Faebo, elevatorkonsulent. Faktisk har håndværkerne løst opgaven på en måde, så man – næsten – ikke kan se, at elevatoren ikke altid har været en del af hovedtrappen og ejendommen. Søren oplyser, at Østerbrogade 102 er det sted, de har arbejdet, hvor der har været mindst plads til elevatoren i hovedtrappen.

Skæmmer ikke det æstetiske udtryk

”I forhold til pladsen tænker folk måske, at der ikke er plads til en elevator, men det er der ofte alligevel – og det kan ske, uden at det i væsentlig grad går ud over det æstetiske udtryk,” fortæller Søren Faebo. Som for eksempel på Østerbrogade 102, hvor den nydelige trappe og pæne opgang stadig tager sig rigtig godt ud. Den indbyggede elevator er blandt andet opført i matteret glas, hvilket, rent designmæssigt, dæmper indtrykket. Desuden er den, som allerede nævnt, ganske smal hvorfor den ikke er så dominerende i opgangen. Selv om trappen er blevet smallere, er det på ingen måde for trangt, når man benytter bentøjet til at transportere sig selv op og ned i ejendommen.

”Men er man på nogen måder gangbesværet, løser elevatoren det den skal, i forhold til komfort og aflastning. Når man skal fra stueetagen og helt op i tagniveau, er der mange trapper der skal forceres, hvis man er ældre eller dårligt gående. Mange af os har desuden noget familie eller venner, som ikke kan klare en tur helt op på 5. sal, og for hvem en elevator er en fantastisk hjælp,” siger Søren Faebo.

Selvom trappen i forvejen ikke var specielt bred, er den stadig fuldt anvendelig på trods af den nye elevator

Adgang til lejligheder under hele processen

Der har under hele byggeprocessen været adgang til alle lejlighederne, da det kun er dele af opgangen, som har været spærret af. På grund af den manglende plads er det vigtigt, at den opføres af en virksomhed som Altan.dk, der har stor erfaring inden for lignende projekter. Som Søren Faebo gør opmærksom på, er det bestemt ikke nem opgave at opføre en elevator i hovedtrappen eller for den sags skyld på bagtrappen, som Altan.dk også er eksperter i. Fordelen ved at få opført en elevator ved hovedtrappen er naturligvis, at man kommer lige til sin hoveddør, når man træder ud af elevatoren.

Uanset om man ejer hele ejendommen, en lejlighed eller en andel, kan det være en rigtig god ide at få opført en elevator, da man både økonomisk og rent komfortmæssigt får en værdistigning. ”Når man har en ejendom med en så god beliggenhed, giver det mening med tre tagboliger og med en elevator, der fører op til dem. Samtidig er elevatoren også et plus for de eksisterende lejere. Så vi er meget tilfredse med resultatet,” slutter Thomas Vahlun fra Core Bolig VII.

Læs mere om elevatorer her. 

Vil du vide mere?

Læs meget mere om vores elevatorløsninger her

Kan vi få elevator? Hvor skal den placeres? Hovedtrappen, bagtrappen eller udenpå facaden? Overvejelserne er mange, når spørgsmålet om elevatorer kommer op i boligforeningerne. Læs mere her, eller kontakt os på telefon 

Kontakt os hvis du vil vide mere

Vi står altid klar til at svare på spørgsmål eller komme på besigtigelse på jeres ejendom, gratis og helt uforpligtende.

Søren Faebo Larsen

Relations- og forretningsudvikler

Niels Urban

Salgschef

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.