Elevator er populært, når danskerne søger bolig

Boliger med elevator er bare i de første måneder af 2018 blevet søgt knapt 12.000 gange på Boligas hjemmeside. Det er flere søgninger end på boliger med tagterrasse, egen garage, eller hvor man kan få et godt håndværkertilbud.

Overvejer du og dine naboer at få elevator og slippe for at rende på trapper? I så fald kan I se frem til, at lejlighederne bliver mere populære, når I en dag skal sælge igen. Det er noget, der smitter af på salgsværdien. Især for de højest beliggende lejligheder. Faktisk stiger prisen med hele 2.600 kroner per kvadratmeter i gennemsnit for lejligheder i storbyerne. Så kan det ofte godt betale sig at få elevator i langt de fleste etageboliger i de større byer.

Så meget øger elevatoren boligens værdi

De fleste er ikke i tvivl om, at det er et plus for lejlighedens værdi, når der er elevator i opgangen. Det er de færreste boligsøgende, som har noget imod, at der er elevator. Og for gangbesværede og børnefamilier kan elevatoren være et krav, hvis boligen ligger på en af de øverste etager.

En gennemgang af salgspriserne i 2013 viste, at en femtesals lejlighed i gennemsnit kan opnå en øget salgspris på 171.000 kroner, når der er etableret elevator i opgangen. Er lejligheden placeret på tredje sal, vil merprisen gennemsnitligt ligge på op til mellem 164.000 og 169.000 kroner.

Elevator giver markant øget salgsværdi i København

Siden 2013 er salgstallene steget yderligere. Ifølge tal fra ejendomsmæglerkæden Home’s prisindeks kan man i dag forvente en prisstigning på ca. 3.000 kroner per kvadratmeter. En lejlighed på 86 kvadratmeter stiger altså gennemsnitligt med mere end 220.000 kroner, når den har elevator i opgangen.

Kan det betale sig at få elevator?

Der er altså penge at tjene på at have en elevator i opgangen, når boligen en dag skal sælges. Men hvor meget koster det så at få en elevator?

Alt efter placeringen i ejendommen vil den samlede pris typisk ligge et sted mellem 1,2 millioner og 1,9 millioner kroner. En udvendigt placeret elevator er den billigste løsning, mens det er mere bekosteligt at få monteret elevatoren i den gamle bagtrappe eller køkkentrappe.

Hvis I er de typiske 8-12 lejemål per opgang, koster det således i omegnen af 120.000-190.000 kroner per lejlighed at få monteret elevator i opgangen.

Kontakt os og hør mere, hvis I gerne vil høre mere om muligheden for at få elevator i jeres opgang. Det er helt uforpligtende. Er du nysgerrig efter at vide den gennemsnitlige merværdi for lejligheder med elevator i din by? Så tag kontakt din lokale ejendomsmægler. Det er godt at have nogle konkrete salgstal på bordet, hvis du og dine naboer sammen skal diskutere og beslutte jer for, om det er relevant for jer at investere i en elevator.

Udvendig elevator i ældre ejendomme

Danskerne vil bo højt med elevator og udsigt

Ifølge Boliga søger danskerne alleroftest på boliger med altan og udsigt. Det tyder på, at vi gerne vil bo højt med god udsigt ud over området. Det kan også ses på salgspriserne. Her er der en generel tendens til, at priserne topper på de øverste lejligheder.

En undersøgelse viser, at stueejerlejligheder i gennemsnit bliver solgt for 19.000 kroner per kvadratmeter, mens man skal helt op i 30.300 kroner per kvadratmeter for at kunne erhverve den samme lejlighed på 7. sal. Bor du højt oppe, og overvejer du at sælge din bolig inden for de kommende år. Så er det helt bestemt værd at tage en snak med naboerne, om I kan blive enige om at investere i en elevator, så du kan øge salgsværdien markant.

Måske kan I nå frem til en løsning, så jer der bor højt og får den største merværdi for jeres lejligheder er med til at betale lidt mere af investeringen i forhold til dem i stueetagen? Det har andre af vores kunder gjort med stor tilfredshed for alle parter.

 

Mød vores eksperter

Vil I have en uforpligtende snak om muligheden for elevator? Vi kommer gerne ud til jer og besigtiger jeres ejendom, men ofte kan den indledende del sagtens klares over telefonen

Søren Faebo Larsen

Relations- og forretningsudvikler

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.