Altaner i Aalborg – priser og regler

Bor du i Aalborg og drømmer du om ekstra lys og luft, som en altan kan give? Hos Altan.dk hjælper vi med alt fra første besigtigelse og ansøgningen om byggetilladelser til endelig montage og efterfølgende årsgennemgange.

Læs mere her om dine muligheder for at få godkendt altan i Aalborg og få en fornemmelse af, hvor meget en altan vil koste hos dig.

Hvilke lokale bestemmelser påvirker altaner i Aalborg?

Hvis du drømmer om at få altan i Aalborg, så er det kommunen, du skal have fat i, for at få en byggetilladelse til projektet. Vælger du at samarbejde med Altan.dk, står vi gerne for alt det praktiske omkring at få byggeriet godkendt. Prisen på din altan i Aalborg dækker således både tegninger, ansøgningsproces samt byggeri og montering af altanen.

Altan.dk kender de større kommunernes regler for altaner, og vi ved, hvilke grundlæggende regler altanen skal leve op til. Det gælder eksempelvis krav til konstruktionens sikkerhed og regler for, at altanens udseende passer godt til bygningen. Der er også regler der skal sikre, at der ikke bliver for mange indkigsgener hos naboerne.

Har du særlige ønsker til din altan i Aalborg? Så prøv at tage fat i kommunens By- og Landskabsforvaltning og hør mere om deres regler for altaner i Aalborg Kommune. Måske er der servitutter på grunden, som påvirker dine muligheder for at få altan.

Regler for altaner i Aalborg og resten af Danmark

I bygningsreglementet kan du finde de regler, der generelt er gældende for altaner i Danmark. Her er eksempelvis nævnt, at man altid skal søge om byggetilladelse til altaner. Der står blandt andet også, at børn ikke må kunne komme i klemme mellem altanens stålstænger, og at rækværk og gelændere mindst skal være én meter høje, så faren for fald ud over altanen bliver minimeret.

Placeringen af altaner skal ske, så de ikke giver ”væsentlige” indbliksgener for naboerne. Hvad der tolkes som væsentlige gener er op til den enkelte kommune at vurdere. Hos Altan.dk har vi stor erfaring med de forskellige kommuners vurdering af indbliksgener fra altaner. Den viden tager vi med, når vi tegner din nye altan, så den med størst mulig sandsynlighed lever op til kommunens krav for altaner i Aalborg. Hverken du eller vi er interesserede i et projekt, der ikke kan få den nødvendige byggetilladelse.

Hvad koster altaner i Aalborg?

Prisen på at få nye altaner i Aalborg kan variere en del. Blandt andet afhænger prisen på altaner af valget af materialer. Stål er eksempelvis et dyrere materiale at arbejde i end aluminium.

En anden faktor er, hvor mange der er med i projektet. Når I er flere i en etageejendom med altandrømme, er der god mulighed for at dele nogle af udgifterne og derved spare nogle penge i forhold til, hvis I er få om det. Jo flere i er med, jo billigere bliver den enkelte altan.

Arkitekttegninger koster stort set det samme, om vi skal lave én altan eller 30 ens altaner i boligforeningen. Det samme gælder udgifterne til etablering af byggepladsen, mens monteringen står på. Hvis du bor i etagebyggeri, bliver prisen for altanen altså billigere per beboer, jo flere interesserede I er i foreningen.

Alt efter altanens placering på bygningen, tilvalg af særlige rækværk, gulve og lignende, vil en altan inkl. dør i Aalborg typisk koste fra 100.000 kroner og op, eksklusiv tegningsmateriele og ingeniørberegninger. De priser er inklusive moms og indbefatter både rådgivning og at vi hjælper med at søge om sagsbehandling i kommunen.

Desuden etablerer vi byggepladsen ved din ejendom, ligesom prisen naturligvis dækker hele monteringen af altanerne og efterfølgende årsgennemgange.

Skal du blot have renoveret en ældre altan, så kan det gøres billigere, da vi sparer en del af udgifterne.

Hør mere om mulighederne for altaner i Aalborg Kommune

Vil du have mere information om reglerne for altaner i din ejendom? Eller har du brug for en cirkapris på, hvad det vil koste at få altaner i Aalborg, dér hvor du bor? Så kontakt os

Der kan opstå mange spørgsmål i forbindelse med tankerne om at få en ny altan. Kan I få projektet godkendt af kommunen, og hvor meget vil projektet egentligt koste? Vi tager gerne ud til et indledende møde i ejerforeningen, hvor du og dine naboer kan stille spørgsmål om altanprojektet. Her kan I få vores bud på, hvad der kan lade sig gøre, og hvor meget det cirka vil koste. Forinden har vi undersøgt reglerne for altaner i Aalborg Kommune, så vi har en grundidé om, hvilke krav og regler altanen skal leve op til for at kunne blive godkendt.

Når du har fået et tilbud på opførsel altaner hos os, har du mulighed for sammen med os at få en personlig gennemgang af tilbuddet. Det giver dig en god forståelse for, hvad priserne dækker over. Det er vigtigt, at vi taler samme sprog og har fået forventningsafstemt. Så er du klædt godt på til at kunne beslutte dig for, om du vil investere i en altan eller ej.

INSPIRATION

Til nye udsigter, højt til loftet, udeliv, små pauser, blå timer og grønne fingre

Mød vores eksperter

Vil du vide mere om altaner, elevatorer eller noget helt andet om vores virksomhed, er du mere end velkommen til at tage fat i os

Dan Metzdorff

Forretningsudvikler – Vest

Allan Vanggaard

Allan Klæstrup Vanggaard

Altankonsulent

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.