Altan.dk henter topnavn tilbage for at sætte turbo på elevator-forretning

Danmarks største altanfirma, Altan.dk, ser stort potentiale i at udvide sin elevator-forretning og henter derfor profil hjem for at vækste forretningsbenet.

Danmark er et “u-land” når det kommer til elevatorer

I Altan.dk er vi måske mest kendt for at udsmykke ejendomme med altaner, men siden 2012 har vi også haft travlt med at installere elevatorer i eksisterende etageejendomme. Vi løser årligt 25-30 elevatorprojekter i hele landet, men potentialet er langt større.

Kun cirka syv pct. af alle etageejendomme i Danmark har i dag en elevator. Derfor henter vi profilen Søren Faebo Larsen, der kommer fra en stilling som partner i Smith Innovation, for at udvikle forretningsbenet.

”Danmark har historisk set været lidt af et u-land, når det kommer til elevatorer. Men danskerne er heldigvis begyndt at få øjnene op for elevatorer, fordi de fremtidssikrer lejligheden og direkte kan ses på lejlighedens værdi. Det gør det attraktivt for boligselskaber, private såvel som andels- og ejerforeninger at installere elevatorer. Det er et område, som vi forventer os meget af, og vi er derfor meget tilfredse med at hente Søren Faebo Larsen, der kender forretningen indgående, hjem til Altan.dk,” siger Casper Gorm Knudsen.

Tidligere på året sammenlagde selskabet de to forretningsben bl.a., fordi der er stor synergi mellem altaner og elevatorer.

Danmark er lidt af et "elevator u-land" sammenlignet med vores naboer, hvor langt flere ejendomme har elevatorer. Vi tror på at elevatorer bliver det næste "must-have" i lejligheder

Der er masser af synergier mellem altaner og elevatorer. Her er et eksempel hvor en forening har fået nye altaner og elevator i ét projekt, hvilket sparer foreningen for mange omkostninger, i forhold til, hvis det havde været to projekter

Samme følelse som med altanerne for 15 år siden

Søren Faebo Larsen var en del af Altan.dk (dengang Ringsted Bygningsentreprise A/S) i 1995 frem mod 2010, hvorefter han blev markedsdirektør i Enemærke & Petersen A/S og siden kom til Smith Innovation. Nu vender han altså hjem til Altan.dk, hvor han skal sætte turbo på elevator-forretningen.

”Jeg er meget tilfreds med at komme tilbage til Altan.dk og være med til at udvikle elevator-forretningen. Det føles faktisk lidt som, da vi startede altan-forretningen op for 15-20 år siden. Dengang vidste folk ikke meget om altaner og troede ikke, at det kunne lade sig gøre. Det samme ser vi med elevatorer, hvor danskerne først for nyligt har fået øjnene op for de mange fordele, som en elevator kan medføre,” siger Søren Faebo Larsen, elevator konsulent hos Altan.dk. Han fortsætter:

”Vi har fundamentet på plads, og markedet er nu modent. Vi ser derfor et kæmpe potentiale for elevatorerne og forventer store vækstrater de kommende år. Vi gjort det nemt at være kunde hos os, da vi samler hele processen – ligesom vi gør med altanerne – og kunderne slipper for dialog og koordinering med flere forskellige leverandører.”

Altan.dk specialiserer sig i at etablere elevatorer i eksisterende ejendomme – på bagtrappen, hovedtrappen eller i en søjle udenfor ejendommen. Virksomheden har i øjeblikket tilbud ude for over 600 mio. kr. Den positive udvikling kunne også ses på årsregnskabet, hvor Altan.dk leverede positivt årsregnskab og vendte sidste års underskud på 32 mio. til overskud i 2018.

VELKOMMEN HJEM TIL SØREN FAEBO LARSEN

”Jeg er meget tilfreds med at komme tilbage til Altan.dk og være med til at udvikle elevator-forretningen. Det føles faktisk lidt som, da vi startede altan-forretningen op for 15-20 år siden.”

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.