Altan.dk drømmer om en grønnere altan

Noget af det, som Altan.dk gerne vil være en aktiv medspiller i, er, hvordan bæredygtighed skal forstås i det eksisterende boligbyggeri. Det kan godt være, at det spiller en rolle for miljøet, hvis man river et gammelt byggeri ned og bygger noget nyt, der får en fin certificering af en art. Men måske bør man i stedet overveje, at al den CO2, der er bundet i det eksisterende byggeri, kan forblive bundet der og så i stedet transformere det eksisterende byggeri, så det bliver mere attraktivt at bo i og dermed spare vores planet for at bruge en hel masse ressourcer.
Frodig, grøn altan

Dansk producerede altaner

I Altan.dk drømmer vi om en bæredygtig fremtid – og forsøger, så vidt det er muligt at bidrage dér, hvor vi kan. Blandt andet produceres alle vores stål- og betonaltaner i Danmark. Det giver et lavere CO2-aftryk i forbindelse med transporten, samtidig med at vi bidrager til det danske arbejdsmarked.

Faste leverandører skaber tillid og høj kvalitet

Hos Altan.dk har flere af vores leverandører fejret både 10- og 15-års jubilæum, som leverandør for os. Det har givet tætte og loyale samarbejder – og dermed også bedre produkter, som er udviklet med sparring fra vores leverandører.

Blandt andet har vores stål- og aluminiumsleverandører fulgt os siden begyndelsen. Aluminiummet kommer fra et af Sveriges største firmaer, Weland, som vi i årtier, og i tæt parløb, har udviklet vores aluminiumsaltaner med.

Vores stål kommer blandt andet fra den Sydsjællandske virksomhed, Kecon A/S, som ligeledes har været med lige siden begyndelsen. Men også vores leverandører på døre, gulve og håndlister har været faste leverandører i en årrække.

Certificeringerne skal være på plads

Mange virksomheder skifter ofte leverandører, afhængig af, hvor de får den billigste pris. Men for os er det vigtigste parameter tillid. Tillid til et ensartet produkt, leveringsdygtighed, kendskab til produktet og sikkerhed. Vi ved, at vores leverandører har de nødvendige certificeringer samt, at de overholder gældende regler og vejledninger. Vi handler for eksempel udelukkende med CE-certificerede leverandører.

For os er et godt forhold til vores leverandører afgørende. Hvis vores leverandører har det godt, har Altan.dk det også godt.

Danske montører

Når man snakker bæredygtighed, handler det ikke kun om at reducere sit CO2-aftryk, men også om at skabe et sted, hvor det er rart at være som menneske og medarbejder. Den sociale bæredygtighed er et ofte overset emne i bæredygtighedsdebatten, men vi mener, at den er vigtig. Det skal være sjovt at gå på arbejde – det afspejler sig nemlig også i resultaterne.

Alle vores teams består derfor af danske montører, som tilsammen dækker alle faggrænser. Det er med til at skabe tillid og giver os muligheden for nemt at kunne føre dig sikkert gennem altanmontagen.

Montører, Dennis og Emil

Genbrug af materialer

I Altan.dk forsøger vi altid, så vidt det er muligt at genbruge materialer. F.eks. når vi skal fjerne de gamle vinduer, når der skal isættes en altandør, eller ved nedbrydning murværket under vinduet.

Vinduer, i tilforladelig stand, tages altid nænsomt ud, så de efterfølgende kan genbruges af foreningen selv eller videreformidles til en virksomhed som f.eks. Genbyg. Det er kun, hvis vinduernes stand er ekstremt dårlig eller indeholder farligt materiale, som f.eks. blymaling, at dette ikke kan lade sig gøre.

Vores montører forsøger også altid at tage murstenene så nænsomt ud, som overhovedet muligt, når murværket under vinduet skal nedbrydes. Så kan stenene genbruges, hvilket både er godt for miljøet og pengepungen.

Som en ekstra bonus får din facade det flotteste resultat, når den reetableres med de samme mursten som resten af facaden.

Vi passer på klimaet, ved at genbruge mursten

Fremstilling af et ton nye mursten udleder 258 kg CO2, mens genbrug af et ton gamle mursten udleder 2,7 kg. Det betyder at produktion af nye mursten koster 95 gange så meget i CO2-regnskabet som genanvendelsen af de gamle.

Kilde: Byg-Tek

Begrønning på altanen skaber større biodiversitet i byen

Klimaændringer og miljøbevidsthed er blevet stadig mere fremtrædende i offentlig debat i de senere år, hvilket er helt forståeligt. Vi er alle opsatte på at beskytte vores planet og tage ansvar for dens fremtid, det er vi også i Altan.dk — og også her spiller din altan en vigtig rolle.

Ved at dyrke planter på din altan bidrager du markant til biodiversiteten i bymiljøet, hvilket er et væsentligt skridt i kampen mod forurening og klimaudfordringer, da det understøtter et sundere og mere bæredygtigt miljø.

Frodig, grøn altan
Fuldt indrettet altan med møbler og tilbehør fra AltanLiv

Relaterede artikler

Udfyld formularen herunder, hvis vi skal kontakte dig

Skriv adressen, som henvendelsen drejer sig om
For at give dig den bedste service, er det vigtigt, at du skriver din adresse og by. Oplys også gerne dit telefonnummer.