Den 13. juni, kunne vi endelig afholde vores længe ventede arrangement, ÅBEN ELEVATOR. De senere år, er det blevet utrolig populært at undersøge muligheden for at etablere elevator i eksisterende etagebyggerier – befolkningens længere levetid, den store tilvækst i byerne og stigende lejlighedspriser er bare nogle af forklaringerne på denne tendens.

Løsningen med at “eftermontere” elevatorer i eksisterende etagebyggeri er dog endnu relativt ny og mange efterlyser derfor referencer samt muligheden for at se 1:1 løsninger.

På Lipkesgade i København, har vi etableret hele 3 bagtrappeelevatorer – en løsning hvor den gamle bagtrappes fjernes og erstatters af en elevator. Hovedtrappen brandsikres desuden, så alle regler omkring brandveje overholdes. Den store andelsboligforening har været så glade for forløbet samt for deres elevatorer, at de gerne vil vise dem frem. Vi fik derfor lov til at låne deres elevatorer i nogle timer, søndag den 13. juni.

Stor tilslutning

På dagen havde vi, sammen med foreningens byggesagsadministrator og arkitekt, sørget for grillpølser og slik til børnene. Og der blev langet mange pølser over grillen. Mere end 50 personer, fra vidt forskellige boligforeninger, dukkede nemlig op til en snak om elevatorløsninger, praktiske udfordringer, de økonomiske omkostninger i forbindelse med et lignende projekt og meget mere.

Udsendte medarbejdere fra Altan.dk, arkitekten, administratoren og repræsentanter fra foreningen selv, svarede beredvilligt på spørgsmål fra de nysgerrige besøgende og foreningens fantastiske tagterrasse, som nu benyttes af langt flere, takket være elevatorerne, tiltrak mange misundelige blikke.

Elevatorsafari og showroom

Det store opbud af mennesker og den positive ånd, som dagen forløb i, har uden tvivl givet os mod på at afholde flere lignende arrangementer. Men hvis du ikke kan vente på det, er der også andre muligheder for at se “ægte” elevatorer. Vi har flere gange tidligere inviteret foreninger med på “elevatorsafari”. Her fylder vi en lille bus, planlægger en rute med 4-5 konkrete elevatorprojekter og slutter dagen af med en bid brød på vores café, på Gl. Kongevej. Her er der desuden mulighed for at prøve vores demo elevator, som er fuldt funktionsdygtig.

Gode elevatorsnakke, grillpølser og lækker kaffe. ÅBEN ELEVATOR var et tilløbsstykke.

Hans Jørgen, beboer, og kæmpe aktiv i det store elevatorprojekt på Lipkesgade, er begejstret for de 3 bagtrappeelevatorer.

Et kombiprojekt

Foruden de tre flotte bagtrappeelevatorer, har foreningen også fået monteret 24 altaner, som vi ligeledes har fået lov til at levere og dermed har det været et klassisk kombiprojekt, som vi kalder det, med både altaner og elevatorer.

Vi er utroligt stolte af projektet og vi nyder, at kunne komme forbi og besøge foreningen i ny og næ, som da også i dén grad har kræset for både indretningen af deres altaner, gårdmiljøet og på den fantastiske tagterrasse, med udsigt udover hele vores smukke gamle hovedstad.

På den imponerende tagterrasse, har beboerne overblik over hele byen. Efter elevatorerne er blevet etableret, er det blevet langt nemmere for beboere i de lavest beliggende lejligheder at benytte terrassen.

Den nytilkomne elevator gør ikke meget væsen af sig i den flotte baggård, mens de flotte altaner pryder facaden med blomster og liv.

Vil du vide mere?

Altan.dk er Danmarks største leverandør af altaner og elevatorer til eksisterende etagebyggeri. Hvis du vil vide mere om enten altaner eller elevatorer, er du velkommen til at kontakte en af vores eksperter.

Ove Larsen er elevatorkonsulent hos Altan.dk - A-konsulent i daglig tale.
Ove Larsen

A-konsulent

+45 60 11 17 42
ol@altan.dk

Thomas Dalkær

A-konsulent

+45 22 28 30 95
td@altan.dk

Niels Urban

Salgschef

+45 41 37 18 22
nu@altan.dk

Vi benytter cookies til at forbedre vores side og din oplevelse. Ved at fortsætte accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik

Kontakt os